Geleneksel çocuk oyunları, Elmadağ'da hayat buluyor.

Elmadağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Geleneksel Çocuk Oyunları” yarışmalarında öğrenciler kıyasıya yarışıyorlar.

9.04.2014 14:41:22 0
Geleneksel çocuk oyunları, Elmadağ

Elmadağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen “ Geleneksel Çocuk Oyunları” yarışmalarında öğrenciler kıyasıya yarışıyorlar.

 İlk ve Orta okullar arası başlatılan yarışmalar, Elmadağ Belediyesi Ertuğrul Gazi Spor kompleksinde yapılıyor. Teknolojinin bu kadar yaygın olmadığı ve insanların iletişimin birebir yapıldığı zamanlarda büyük bir keyifle oynanan ve toplumu kaynaştıran; Yağ satarım- bal satarım, mendil kapmaca, dalya tombik vb. eğlenceli yarışmaları büyük bir beğeni ile oynanıyor ve çocuklar doya sıya eğleniyorlar.

 Geleneksel oyunlarımızı öğretirken, takım ruhunu da oluşturuyoruz.

 Bu yarışmanın, çocuklara; babalarının ve annelerinin çocukken oynadıkları oyunları bilmeleri ve bu eğlenceli yarışmaları gelecek nesillere taşımalarını sağlamak için düzenlediklerini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Omaç; “ Çocuklarımıza, eski geleneksel oyunlarımızı öğretirken, takım ruhunun ve beraberlik duygusunun en üst seviyelere çıkmalarını sağlamak için güzel bir çalışmaya imza attığımızı düşünüyorum” dedi.

  Kıyasıya geçen yarışmaları büyük bir keyif ile izleyen Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin; “ Bizlerde bu eğlenceli oyunları oynayarak büyüdük. Kardeşliği, arkadaşlığı bu tür oyunlar ile pekiştirdik” dedi. Başkan Şahin; Çocukların sosyal ve ruhsal açıdan eğitimine destek olan geleneksel çocuk oyunları müsabakalarının güzel bir uygulama olduğunu belirterek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü bu güzel etkinliklerinden ötürü tebrik etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,34% -0,15
  • EURO

    34,76% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2432,83% -0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00